اين آر اس اس كه ميگن چيه و يا به چه درد مي‌خوره؟

ساخت وبلاگ
روزانه به چندين وبلاگ و سايت سر مي‌زنيد؟
اگر از آدم‌هايي هستيد كه دوستان اينترنتي زياد و يا خودشان وبلاگ دارند و مرتبا بايد به وب‌هاي دوستانشان سر بزنند تا ببينند كه آپديت كرده‌اند يا نه، مي‌دانيد كه اين كار وقت زيادي را از شما مي‌گيرد. (وقت زياد = مشغولي بيشتر تلفن + استفاده بي‌خودي از اكانت اينترنت + زمان الكي از دست رفته شما) درضمن معلوم نيست هرروز كه شما به آنها سر مي‌زنيد، آن‌ها آپديت كرده باشند.
بيشتر اين زمان ازدست رفته نيز بابت بالا آمدن قالب وبلاگ و عكس‌هاي بي‌ربط به مطلب آپديت شده (عكس‌هايي كه در قالب بكار برده شده‌اند)  و پست‌هاي قبلي كه شما آن‌ها را خوانده‌ايد صرف مي‌شود. (جدا از اينكه اكثر وبلاگ‌ها هزار جور كد جاوااسكريپت خارجي و داخلي و مفيد و غيرمفيد ديگه‌اي دارند).
تا حالا به يكي از اين آيكون‌ها «و ...» كه در اكثر وبلاگ‌ها وجود دارند توجه كرده‌ايد؟ يا از خود پرسيده‌ايد كه به چه درد مي‌خورند؟
اين آيكون‌ها شما را به صفحه‌اي منتقل مي‌كنند كه توسط سيستم ارائه دهنده‌ي وبلاگ درست مي‌شود (براي مثال سيستم ارائه دهنده‌ي وبلاگ من بلاگ‌فا است) اين صفحات مانند صفحات وب داراي كدهاي مخصوص به خود است وفقط پست‌هاي وبلاگ شما را شامل مي‌شود. اين كدها را بايد با نرم‌افزارهاي تحت وبي به نام كلي Feed Reader يا RSS Reader ها خواند.
به اين ترتيب كه ابتدا شما در سايتي كه خدمات خواندن فيد را ارائه مي‌دهد، ثبت نام مي‌كنيد، سپس آدرس آر اس اس وبلاگ مورد نظر خودتان را به آن مي‌دهيد و مشتري آن وبلاگ مي‌شويد.
از آن به بعد هر وقت كه وبلاگ مورد نظر شما آپديت كرد صفحه آر اس اس آن نيز آپديت خواهد شد و هنگامي كه شما به اكانت خود در سايت خبر خوان (Feed Reader) وارد شويد به شما اطلاع داده مي‌شود كه فلان وبلاگ آپديت شده است. و چكيده‌اي از آن مطالب بعلاوه لينكي كه شما را مستقيما به آن پست وصل مي‌كند وجود خواهد داشت.

از سايت‌هاي مناسب خبرخوان مي‌توان به Google Reader و يا Bloglines و ... اشاره كرد. البته با يه سرچ كوچك در گوگل مي‌توان كلي سايت در اين رابطه بيابيد. فقط توجه داشته باشيد كه بعضي از اين سايت‌ها از همه زبان‌ها به خوبي پشتيباني نمي‌كنند.
من خودم از Google Reader استفاده مي‌كنم كه خيلي خوب كار مي‌كند و با زبان فارسي هم مشكلي ندارد.
براي مشترك شدن آر اس اس وبلاگ مورد نظر دو راه وجود دارد:
1- آيكون نارنجي رنگ آر اس اس را به داخل خبرخوان خود بكشيد.
2- نشاني اينترنتي آر اس اس را با Copy و Past در خبر خوان قرار دهيد.

براي مثال در خبر خوان گوگل كه شكل آن را در مقابل مي‌بينيد، مي‌توانيد آدرس آر اس اس را در محلي كه جلوي لوگوي گوگل قرار دارد وارد كنيد. سپس دكمه Search for new content را بزنيد. بعد از آن وارد صفحه‌اي خواهيد شد كه براي مشترك شدن آن وبلاگ بايد دكمه Subscribe را بزنيد. از اين پس هر موقع وبلاگ مورد نظر آپديت شد، عنوان پست آپديت شده و نام وبلاگي كه مشترك آن هستيد در منوي سمت چپ قابل ديدن است و با كليك بر روي آن، در قسمت سمت راست مي‌توانيد چكيده مطلب همراه لينك آن پست در وبلاگ اصلي مشاهده كنيد. براي پاك كردن اشتراك نيز به قسمت Settings رفته در كنار اسم وبلاگ مورد نظر تيك بزنيد و در بالاي صفحه دكمه Unsubscribe را بزنيد.
اين فيدخوان‌ها امكانات ديگري نيز دارند كه فكر كنم خودتان بتوانيد از آن‌ها استفاده كنيد.
(براي ورود به صفحه google reader داشتن نام كاربري و پسورد اكانت Gmail كافي است)

پ.ن:
1- RSS مخفف عبارت Really Simple Syndication است.
2- من خودم مشترك بيش از 90 وبلاگ و سايت هستم.
3- سطح اين مطلب براي كساني است كه تا حالا نمي‌دانسته‌اند فيدخواني چيست. دوستان گرامي كه استاد اين كار هستند اگر اشكالي در توضيح بعضي قسمت‌ها مي‌بينند حتما اعلام كنند، تا تصحيح شود و ديگران را راهنماي اشتباهي نكنم.
4- من سعي كردم كه اين كار را با ساده‌ترين زبان توضيح دهيم. ولي اگر پيچيدگي در جايي مي‌بينيد بگوئيد تا رفع شود.
5- نظرتون رو هم راجع به سبك نوشتن و جمله بندي  و ... حتما بگيد. (براي آينده). ممنون.
6- منبع عكس اول   منبع عكس دوم عریک دانلود EREK DONWLOADS...
ما را در سایت عریک دانلود EREK DONWLOADS دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عرفان erek بازدید : 292 تاريخ : چهارشنبه 19 مهر 1391 ساعت: 7:32 PM